De fyra ödesryttarna - del 5


De fyra ödesryttarna - del 5 (Siri skriver)

Siri ute på en kvällstur med en av ridskolans hästar

När de äntligen nådde fram till Västkobbens fiskeby så var både häst och ryttare väldigt nöjda med den uppfriskande ridturen, så de styrde sedan kosan mot kaféet. När de kom fram så hoppade tjejerna av sina hästar och hittade en bra plats att lämna deras hästar på, de såg till att hästarna hade både mat och vatten innan de vandrande ner till kaféet där de båda beställde var sin glass samt att Siri beställde också en dricka till. Båda tjejerna kollade efter en bra plats att sitta vid och de hittade ett bra bord som inte var långt ifrån deras hästar så de satte sig där och njöt av både solen och sin glass.

De fortsatte att prata allt mellan himmel och jord, och efter en stund så tystnade de och lät ljudet från vattnet fylla deras öron. Efter ett tag så suckade Kelia ut och sa. "Vad härligt det är att höra vattnet skvalpa mot bryggan."

"Mmm, det är det." Svarade Siri och fortsatte. "Men jag saknar ändå lite äventyr..."

Kelia tittade menande på Siri. "Och det äventyr som vi har varit med om är inte tillräckligt?" Siri skrattade högt. "Haha, den var bra!" Hon torkade bort en tår och forsatte. "Nej, inte ett sånt äventyr kanske men det skulle vara kul om vi kunde t ex. komma upp dit!" Siri pekade mot bergen som var bakom Kelia.

Kelia vände sig mot bergen och sa. "Jo, det hade varit roligt att komma dit och se vad som finns där men du vet att vägen dit är fortfarande blockerad." Siri suckade högt. "Ja, jag vet men det hade ändå varit kul att se vad som finns där, tänk om det finns ett slott med en massa skatter, eller ett oändligt stort bibliotek med en massa böcker med trollformler, eller så bor det säkert en trollkarl som har en drake till husdjur eller..."

"Okey! Stop!! STOPP!!" utbrast Kelia. "Nu ska vi inte ta händelserna i förväg och nu måste du lugna ned dig annars buntar jag ihop dig och lämnar dig i stallet över natten." Siri såg lite skamsen ut och sa. "Förlåt..." Men efter en liten stund så bryter de ut i skratt. "Skämt åsido, ska vi börja ta oss tillbaka till Moorland eller vill du rida lite till?" Frågade Kelia.

"Om jag fick välja så vill jag rida lite till, men det beror på om du har något att göra?" Svarade Siri. Kelia funderade ett tag och sa. "Vad jag vet så har jag inget på agendan just nu, men jag måste vara hemma tills min pappa kommer." Siri log. "Haha, det är lugnt, tänkte mest att vi kan rida förbi godset ned till Silverglade byn och sen ner mot Moorland igen."

"Låter som en toppen idé!" Svarade Kelia och reste sig upp, Siri gjorde samma sak och tillsammans så gick de tillbaka mot sina hästar. Siri hjälpte Kelia upp på Fudge och hoppade sen upp på Starlite, hon klappade på sin häst och sa. "När vi kommer tillbaka till stallet så ska ni få var sitt äpple." Både Fudge och Starlite frustade glatt.

"Hörru du, sluta att skämma bort dem." Svarade Kelia med ett leende på läpparna, Siri räckte ut tungan och sa. "Man kan aldrig skämma bort dem nog." Men hon log också. "Så, nu tycker jag att det är dags att dra sig hemåt!" forsatte Siri och skrittade igång Starlite och Kelia skrittade efter med Fudge. De båda tjejerna forsatte att prata med varandra och styrde kosan mot Silverglade...

Puss & kram
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vi får bege oss till Pandoria!

Hemligt uppdrag

Halloween