Uppdaterade officiella regler hos SSO




Striktare regler nu?

Den 8 november skrev SSO följande på sin hemsida: "Vi har satt ihop några regler för att se till att alla spelare får en så bra upplevelse av Star Stable Online som möjligt! Genom att bryta mot dessa regler kan det leda till att spelare får en varning, blir avstängda från spelchatten eller i vissa fall permanent avstängda från spelet." 

Vi tänkte att vi skulle prata lite kort om detta denna vecka. Under veckan så har jag (Kelia) sett en massa klagomål över dessa nya regler och hur spelet blir fruktansvärt tråkigt för att man inte får se eller göra vad man vill i chatten (exempelvis). Det jag vill säga är bara att dessa regler har alltid funnits men nu är det automatiska systemet som känner av om en säger något som är mot reglerna bättre så att folk möjligen blir avstängda mer än tidigare. MEN du kommer inte bli avstängd för en företeelse, eller om du av misstag säger något som i ett sammanhang betyder en sak och i ett annat sammanhang. Det finns förståelse för detta, men det går inte att programmera ett system som är helt prickfritt.

Den andra grejen jag har tänkt på är att folk missförstår varför dessa regler finns, de finns inte till för att göra livet surt för spelarna utan för att alla spelare ska känna sig TRYGGA. Alltså SSO, vänder sig till en yngre målgrupp och på grund av detta finns det bestämmelser som säger att man måste ha vissa regler. Denna målgrupp är inte myndiga och därför kan de inte göra 'som de vill', alltså kan inte de äldre på SSO göra det heller, eftersom reglerna gäller för alla. SSO kan inte ha samma regler som gäller för andra spel som är för äldre, utan de måste vara striktare för att kunna försäkra tryggheten för barn och unga samt deras föräldrar. Därför finns reglerna. 

Och för min del (Siri) så tycker jag att det är tråkigt att folk inte läser igenom villkoren för att om folk gjorde det så skulle vi inte behöva ha ett sånt tjafs om vad som faktiskt gäller. Jag skulle vilja ta upp en grej som indirekt har med SSO's villkor att göra och det är att om någon telefonförsäljare ringer till dig om ett erbjudande av en vara eller en tjänst som du kanske tycker att det låter intressant men du vill inte ha något så kan det vara svårt att övertala försäljaren att man inte vill ha något. Vad många också inte visste tidigare var att försäljaren spelade in samtalet och hade man svarat JA på någon fråga så kunde det efter ett par dagar så kunde det helt plötsligt dyka upp ett paket i postlådan eller att man får en avi om att man måste hämta ut ett paket, på något som man INTE har beställt.

Och det är först man har fått tag på paketet som man har KUNNAT läsa VILLKOREN och se vad man "hade" tackat ja till. Och även om det stod att ångerrätten på 14 dagar gällde så har det ändå varit svårt att lämna tillbaka produkten eller den tjänst som man inte ville ha. Tack och lov så har det nu kommit en ny lag i konsumentköplagen här i Sverige som gör att även om du svarar ja i ljudfilen så räcker det inte som bevis för att du blir fast i något avtal. Nu måste företaget som ringer till dig skicka hem en kopia på det avtal som gäller för varan / tjänsten och då får man även LÄSA villkoren, och tycker man att det låter bra så skriver man på och skickar tillbaka avtalet och väljer man INTE att skriva på så har man inte ingått i något avtal. Nu undrar ni säkert varför jag har tagit upp ett sådant scenario jo det ska jag nu berätta och det är när ni SKAPADE eran karaktär och häst till SSO så accepterade ni SSO's VILLKOR. Det vill säga är att ni har INGÅTT i ett avtal med SSO för att kunna nyttja deras produkt! 

Vi vet att det kan låta tradigt att både läsa/höra vad folk säger om detta men det är VIKTIGT att folk stannar upp ibland och tar sig tid till att läsa vad villkoren säger, och det är också bra om man stannar upp och funderar en extra gång innan man ingår i ett avtal. Nu vill vi säga tack för att ni har orkat läsa igenom detta inlägg och vi hoppas på ett mer spännande inlägg nästa vecka!

Puss och kram

 
och 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hemligt uppdrag

Vi får bege oss till Pandoria!

Halloween