De fyra ödesryttarna - del 1


Hej alla och hoppas ni har en trevlig onsdag! Idag tänkte jag introducera en ny kategori på vår blogg, nämligen en SSO Fanfic som jag och Siri planerar att skriva tillsammans. Den handlar om våra fyra karaktärer som vi spelar i Star stable, tillsammans med några ytterligare karaktärer runt dessa och såklart de välkända ansiktena man kan se runtom i Jorvik. Det kommer bli en följetång på obestämd tid och nya delar av den kommer när vi känner att vi inte har något annat att skriva om eller när vi har tid. Så om det låter intressant kan ni fortsätta läsa. Först kommer en introduktion av karaktärerna, sedan börjar vi med del 1 av berättelsen. Mycket nöje!




OM KARAKTÄRERNA:

KELIA GREENSTAR:


Ålder: 17 år (fyller 18 år den 17 december) 
Hårfärg: Varierar men oftast rött eller rosa, för tillfället rödorange ombré.
Ögonfärg: Gröna
Klädstil: Kostymbyxor och blus (skola) eller shorts/jeans och hoodie (hemma). Ridkläder: (allt möjligt med ett exempel) vanlig t-shirt/hoodie och gärna rutiga ridbyxor, bruna stövlar, slarvar ibland och glömmer ridhjälmen och rider i mössa eller keps istället. Handskar varierar. 
Humör: snäll, lojal, spontan, blir rätt rastlös, alltid hjälpsam. Duktig i skolan, men prioriterar det inte. Älskar att hoppa med Fudge och tävlar så ofta hon bara kan och hinner. Drömmer om att flytta till Jorvik city eller Jarlaheim.

KELIAS HÄST: Caramelflash a.k.a Fudge

Ras: Hannoveranare
Född: 2013
Temperament: busig, barnslig ibland, älskar att springa fort och hoppa.
Anm: Kelia fick honom på sin 15-årsdag, alltså när Fudge var två år. Så det mesta av inridning och uppfostran har Kelia gjort med hjälp av folk runtom på Moorland och sina vänner.

SIRI NIGHTSTAR:

Ålder: 17 år (fyller 18 år den 18 juli) 
Hårfärg: Är just nu rödhårig men funderar snart på att byta färg
Ögonfärg: Blåa
Klädstil: Jeans och fina toppar (skola) eller lounge wear och mjukiskläder (hemma). Ridkläder: Älskar att kombinera alla olika sorters stilar men har några favorit set som hon brukar växla mellan, men oftast så brukar det bli ett par ridbyxor, t-shirt/hoodie, svarta stövlar (oftast), brukar ha ridhjälm men det händer att hon slarvar och använder mössa eller hatt, handskar varierar men ofta svarta.
Humör: Snäll, lojal, lite blyg beroende på situation och lite crazy när hon får sina fix idéer så att det är tur att hon har Kelia, Ruby och Zelda som kan hejda henne lite grann. Prioriterar inte skolan överhuvud taget men är duktig när hon behöver vara det, älskar sin häst Starlite och är med honom så mycket hon hinner. 

SIRIS HÄST: Rainbowstar a.k.a Starlite

Ras: Frisiskt sporthäst
Född: 2010
Temperament: busig, lite fåfäng ibland, ståtlig, älskar morötter och äpplen.
Anm: Siris pappa har en vän som håller på med hästuppfödning och när Starlite föddes så var han en liten odåga men när Siri och hennes pappa kommer dit för att hälsa på så föll både Siri och Starlite för varandra och har varit Siris ögonsten sen dess.

RUBY NOBLEWOOD:

Ålder: 18 år (fyller år den 4 maj) 
Hårfärg: Blond
Ögonfärg: Rosa/lila
Klädstil: Jeans eller prydlig kjol, knästrumpor, högklackade skor eller stövletter, ljusa blusar i skira material eller snygga toppar (skola), hemma går hon ofta i samma typ av kläder. Ingen vet om hon ens äger några myskläder. Inte ens en pyjamas, hon sover i silkiga (dyra) nattlinnen. Ridkläder: ofta kavaj och ljusa ridbyxor tillsammans med mörka stövlar, när hon rider längre turer så blir det oftast en prydlig hoodie och mörka ridbyxor, men det kan variera.
Humör: Kan verka lite dryg, är ofta prydligt klädd och snyggt sminkad. Hon är dock ungefär hur snäll som helst mot sina vänner. Är inte så intresserad av skolan och tycker inte om att bli smutsig, men om hon måste så gör hon det gärna. Annars betalar hon stallflickorna för att göra det jobb som eventuellt kan göra henne skitig. Hon brukar dock borsta sin häst och såklart sätta på utrustningen. Älskar kläder och mode och har alltid på sig det senaste, vilket gäller även för Phantomchaser.

RUBYS HÄST: Phantomchaser a.k.a Farao

Ras: Jorvikiskt varmblod
Född: 2011
Temperament: Trofast, lugn, alltid pålitlig, rädd för vatten, älskar äpplen och havre. Lite överviktig och lat, men springer fort om man ber honom.
Anm: Rubys ögonsten. Hon fick träffa honom första gången när han bara var ett föl, men sedan blev hon hans ägare när hon fyllde 13 år.

ZELDA PEARLEAGLE:

Ålder: 17 år (fyller 18 år den 9 mars) 
Hårfärg: Röd elegant page, men skulle kunna tänka sig att byta frisyr och hårfärg
Ögonfärg: Gröna
Klädstil: Har en elegant klädstil som innefattas av byxor i jeans eller i imitationslack och silke, eleganta toppar (skola), går oftast i samma kläder som i skolan men har lite mjukiskläder som hon använder när hon känner för det (hemma). Ridkläder: Är väldigt trendig och väljer fortfarande elegans före det mesta, ridstövlarna är oftast svarta eller bruna, är supernoga med att ha hjälm men det händer någon gång att hon väljer att ha något annat, handskar varierar men fortfarande eleganta.
Humör: Folk kan uppfatta Zelda som dryg men hon är inte egentligen det, ursnäll, är en riktig pluggis även om hon inte ser ut som det men prioriterar ändå inte skolan, ställer alltid upp för alla men speciellt för sina vänner, är verkligen inte rädd för att smutsa ned sig om det skulle behövas, hon ser också till att hon och Phantomwings är alltid utrustade med det senaste och helst med elegans.

ZELDAS HÄST: Phantomwings a.k.a Storm

Ras: Jorvikiskt varmblod
Född: 2007
Temperament: Lugn, elegant och ståtlig, älskar att tävla, lite busig om han blir för uttråkad.
Anm: Tidigare ägare har tyckt att Storm har varit svårhanterlig, så när Zelda fick träffa honom för första gången så var han 4 år, Zelda och Storm klickade direkt med varandra och de har varit oskiljaktiga sedan dess. 

De fyra ödesryttarna (arbetsnamn)

Fristående fortsättning på Livet enligt Kelia, skriven för Nanowrimo 2017. Kelia och hennes tre vänner (Siri, Zelda och Ruby) har fått veta att de är Ödesryttare och har ett viktigt uppdrag att rädda Jorvik. Men mycket pågår utöver detta, de har tagit studenten och ska nu ut i vuxenvärlden.


DEL 1 (Kelia skriver) – Beskedet

Kelia slog upp ögonen när hon hörde de välbekanta ljudet av att postlådan öppnades och posten damp ned på mattan. Hon satte sig raklång upp i sängen och blinkade förvirrat på ögonen och tittade runt i rummet. Solen stod högt på himlen och sken in genom hennes fönster, hon måste helt enkelt ha slumrat till. Det var mitt i juli, sommarlovet hade varat i lite mer än en månad och Kelia hade njutit fullt ut av detta med långa ritter på sin älskade Caramelfudge, kallad Fudge, tillsammans med sina tre bästa vänner; Ruby, Siri och Zelda. Idag hade Kelia inte kunnat lämna sin och sin pappas lägenhet för att idag skulle beskedet från universitetet komma och det var alltför viktigt för att inte vara hemma när det kom. Kelia skakade på huvudet och svängde benen över sängen, då hon hörde hur hennes telefon pep till. Hon sneglade på notisen och såg att Siri hade messat henne med frågan: Har du fått ditt brev också?

Plötsligt fick Kelia ny energi och hoppade upp från sängen och småsprang de få stegen till dörren och lyfte upp posten. Hon bläddrade snabbt igenom de andra kuverten och reklamen tills hon fann det hon sökte. Brevet från universitetet, nu skulle hon äntligen få veta om hon kommit in eller inte på sin utbildning. För bara ett par veckor sedan hade hon och Siri fått veta att det hade fått en lägenhet som de sökt i Jorvik city, både nära stan och nära universitetet. Nu skulle de äntligen få veta om det skulle studera på det hippologiska programmet eller om de helt enkelt skulle behöva söka nya jobb. Kelias slutbetyg hade varit rätt så bra men det är klart, man vet ju aldrig… Hon skakade av upphetsning när hon studsade tillbaka till telefonen och tog upp den. Hon skrev ett snabbt svar till Siri: Got it! Öppna inte, jag är på väg! Hon skickade meddelandet och tog på sig sina ballerinaskor innan hon skyndade sig ut genom dörren. Några sekunder senare pep det återigen till i telefonen och hon såg att Siri hade skickat tummen upp. Kelia sprang ut på Moorlands gårdsplan med brevet i högsta hugg och hon rusade förbi dörren in till Siris familjs lägenhet och mot stallet, där det var självklart att de skulle mötas. Eller rättare sagt, ut i hagen där hästarna stod och betade. Hon visste att hon inte fick springa i stallet, så hon tog den korta omvägen runt med snabba steg.

Hon kom farande så fort att hon höll på att springa ikull Thomas Moorland, ägaren av stallet. Kelia hann dock kasta sig undan i sista sekund och ropade ett ”förlåt mig” bak åt Thomas håll medan hon fortsatte framåt. Hon ansåg sig inte ha tid att öppna grinden så hon kastade sig över staketet och mötte Siri mitt i hagen där hästarna stod och betade. Kelia hade andan i halsen så hon kunde inte säga något, men hon viftade på sitt brev och tog några djupa andetag för att hämta andan.

Efter några minuters andningspaus frågade Siri: ”Nå, är du redo?
Kelia nickade resolut och de öppnade båda sina brev samtidigt. ”Okey, vi tittar på tre… ett… två…”, Kelia gjorde ett kort uppehåll och sa sedan: ”TRE!”, så högt att Starlite och Fudge ryggade undan och såg förnärmat på dem. En kort tystnad inträdde medan de två tjejerna kikade ned på sina brev, och sekunderna kändes timlånga enligt Kelia. Hon sökte febrilt efter svaret i brevet med hjärtat dunkande i brösten, sedan fick hon se det, stora svarta bokstäver på pappret avslöjade hennes närmsta framtid. ANTAGEN. Hon pustade ut, glädjen bubblade upp i bröstet och hon tittade upp på Siri som hade ungefär samma ansiktsuttryck som Kelia, sedan nickade hon. Både Kelia och Siri gav upp ett tjut och slängde sig om varandras halsar, överlyckliga över att få börja skolan tillsammans i höst.
”Det här måste vi fira!”, sa Siri. ”Och jag vet exakt hur!”

Fortsättning följer…

Puss och kram

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hemligt uppdrag

Vi får bege oss till Pandoria!

Halloween